Gadgets

Waar kun je drones allemaal voor gebruiken

Dus jij wil ook tientallen meters boven de aarde vliegen en toffe video’s in 4K maken? Waar moet je eigenlijk aan denken als je een drone gaat kopen? Het valt nog niet mee om de perfecte drone te vinden die precies past bij het doel waar jij hem voor wilt gebruiken. Wil je graag mobiel zijn en shots maken op veel verschillende locaties? Dan is een kleine drone, ook wel mini drone misschien de beste optie. Makkelijk mee te nemen en snel op te laten op de plek die je hebt gekozen. Het is sowieso een goed idee om te beginnen met een kleiner en eenvoudig te bedienen instapmodel. Want het lijkt appeltje eitje, maar een geavanceerde drone goed besturen is nog behoorlijk lastig. En om te voorkomen dat je dat dure speeltje direct bij de eerste vlucht al de grond in boort is een kleiner model beter om eerst even mee te oefenen. Zo zet je de eerste stappen als dronepiloot. 

Alle begin is moeilijk

Alles wat vliegt is lastig te besturen. Anders zou iedereen in een vliegtuig of helikopter kunnen vliegen zonder vliegbrevet. Je moet ook even ‘wennen’ aan een nieuwe drone omdat ze allemaal net een beetje anders reageren op de besturing. Dat heeft te maken met de computer die de drone aanstuurt, de zogenaamde flight controller. De ene laat een drone scherper en feller vliegen dan de andere. Mensen die wel eens een oven gebruiken kennen dat gevoel. Elke oven is anders qua hitte en hitteverdeling en het duurt daarom ook even voor je de perfecte appeltaart uit een nieuwe over tovert. Zo is het ook met drones. Instapmodellen zijn relatief eenvoudig te besturen, maar ook die vliegen allemaal net even iets anders. Maar waar begin je mee? Grofweg is het zo dat hoe duurder de drone is, hoe moeilijker te besturen. 

Ready for take-off?

Het is niet zo dat als je een drone uit de verpakking je er direct mee kunt vliegen. Als dit je eerste drone is zorg dan dat je een RTF-model neemt. RTF staat voor Ready To Fly. Hiervoor hoef je vaak alleen de batterij op te laden, propellers te monteren en de app te downloaden om op te stijgen.  Als je wat ervarener bent kun je kiezen voor BNR: Bind And Fly. Deze drone verschilt niet zo heel van de RTF, behalve dat er meestal geen controller bijzit die moet je er apart bijkopen. En tot slot is er de afkorting ARF: Almost Ready To Fly. Deze laatste is voor de hardcore dronepiloten. ARF-drones kun je helemaal naar je eigen zin maken. Vaak zitten er geen zenders, ontvangers, controllers, batterij en zelfs geen motoren bij. Op die manier kun je de drone helemaal zelf samenstellen en customizen.

Goedkoop is duurkoop

Natuurlijk geef je geen bakken met geld uit als je een eerste drone koopt. Toch is de goedkoopste niet altijd de beste keuze. De drone zelf hoeft niet zo duur te zijn, maar investeer wel in een goede controller. Ervaren dronepiloten hebben vaak al jaren dezelfde controller. Ze zijn eraan gewend en zijn ermee vertrouwd. Een goede controller gaat vaak jaren en vele drones mee. Ook een goede oplader en batterij is een goede investering. Standaard batterijen en opladers van goedkopere drones laden langzaam op en gaan sneller kapot. Voor batterijen en opladers geldt hetzelfde als voor controllers. Van de duurdere versies heb je nog jaren plezier.  

Related posts
Gadgets

Met deze gadgets maak jij jouw tuin compleet

Gadgets

Dit zijn de 5 grootste LEGO-sets

AlgemeenGadgetsGamesInternet

De spy cam: waar verwerk je deze het beste in?

Gadgets

Technische snufjes die je in huis moet hebben

Volg ook onze andere tech blog

Geef een antwoord