AlgemeenGadgetsGames

Nintendo wil illegale downloadsite voor ROMS uit de lucht

Nintendo pakt illegale rom dienst aan

Het is al jaren een groot probleem waar Nintendo tegenaan loopt. Op het internet kan je via een paar klikken ROMS downloaden. Dit zijn illegale kopieën van eigenlijk alle spellen die er verkrijgbaar zijn van Nintendo. De spellen kunnen als ROM gespeeld worden op de computer. Het is zelfs mogelijk speciale kaarten te kopen waar je de spellen op kan zetten. Vervolgens kan je ze in je Nintendo Switch of DS stoppen en je kan gratis illegale spellen spelen. Nintendo is nu van plan deze websites offline te halen en eist een financiële schadevergoeding.

RomUniverse is officieel aangeklaagd

Eén van de grootste en bekendste websites voor het downloaden van spellen is RomUniverse. Duizenden keren per dag worden de favoriete spellen van Nintendo hier gedownload en illegaal gespeeld. Nintendo eist daarom een schade vergoeding van $ 150.000 en een merkschending vergoeding van $ 2.000.000. RomUniverse zou de spellen niet alleen illegaal aanbieden, maar er ook nog eens geld aan verdienen. Spelers kunnen voor $ 30 per jaar een abonnement afsluiten om extra snel spellen te downloaden. 

Verschillende websites zijn de afgelopen tijd gesloten

Nintendo lijkt de laatste tijd flink jacht te maken op de ROM websites. In de Verenigde Staten werd een paar maanden terug ook al een paar websites aangeklaagd. Vier websites werden aangeklaagd en Nintendo won het proces. De websites moesten officieel offline. In november 2018 was de grootste zaak tegen de websites LoveRoms en loveRetro. De website wist te schrikken met Nintendo voor een vergelijkbare klacht voor $ 12 miljoen. Het lijkt er dus op dat Nintendo een uitstekende zaak heeft tegen RomUniverse.

RomUniverse wil Nintendo aanvechten

RomUniverse geeft echter niet zomaar op. Ze vragen gebruikers op om geld te doneren om de strijdt tegen Nintendo aan te gaan. Ondanks dat het bedrijf officieel illegaal bezig is met het delen van ROMS.

Related posts
Algemeen

Hardlopers willen kilometers maken én spulletjes kopen

AlgemeenInternet

Veganistische schoenen, waar zijn die dan van gemaakt?

AlgemeenGadgetsInternetMobiel

Toekomstmuziek of snel beschikbaar: app om lege zitplaats in trein te vinden

GadgetsMobiel

De beste apps voor het inrichten van je woning

Volg ook onze andere tech blog
Tegenwoordig wordt het steeds lastiger om betrouwbare websites te vinden waar je online gokken kunt. Daarom is de website De Beste Casino Vinder een uitstekende aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Worth reading...
SMS phishing is de nieuwe trend in Nederland