AlgemeenInternetMobiel

Wat kan je het beste doen als je gehackt bent op Social Media?

gehacked op social media

De afgelopen tijd zijn hackers steeds meer actief op Social Media. In de afgelopen 6 maanden gaven 170.000 Nederlanders aan gehackt te zijn. Er zijn genoeg redenen waarom hackers jouw account willen hebben. Bijvoorbeeld om in je contacten te speuren of een boze ex die kwaad wil. Maar wat kan je het beste doen als je erachter komt dat je gehackt bent? Of als je ineens uit het niets duistere links op je account plaatst of nieuwe pagina’s leuk vindt op Facebook?

Verander direct je wachtwoord

Het is belangrijk om direct je wachtwoord te wijzigen. Het is sowieso slim om dit eigenlijk elke 6 maanden te doen. Maar als je ontdekt dat je gehackt bent doe je dit direct. Kies hierbij ook geen wachtwoord uit dat je al eens eerder gebruikt hebt. Ga altijd voor een compleet nieuw wachtwoord en een sterk wachtwoord.

Doe een melding dat je gehackt bent

Het is slim om bijvoorbeeld bij Facebook aan te geven dat je account gehackt is. Facebook gaat dit dan ook meteen voor je uitzoeken. Ze kijken wie er toegang gehad heeft tot je account en proberen hier direct maatregelen tegen te nemen. Het heeft dus echt nut om een melding te doen.

Log overal uit


Als je wachtwoord wijzigt is het mogelijk om via bijvoorbeeld Facebook direct de toegang tot alle apps, websites, en browsers te blokkeren. Dit betekent dat je echt overal uitgelogd wordt. De hacker wordt er zo direct uitgegooid. Zo krijg alleen jij nog toegang tot je account met je nieuwe wachtwoord.

Gebruik overal een verschillend wachtwoord

Gebruik nooit overal hetzelfde wachtwoord voor. De kans is hierdoor groot dat je nog een keer gehackt wordt of een keer slachtoffer wordt. Zorg ervoor dat je overal een ander wachtwoord voor hebt en verander regelmatig het wachtwoord. Voor extra beveiliging kan je zelfs de tweestapsvertificatie aanzetten, zodat niemand meer zomaar ergens binnenkomt.  

Related posts
Algemeen

Hardlopers willen kilometers maken én spulletjes kopen

AlgemeenInternet

Veganistische schoenen, waar zijn die dan van gemaakt?

AlgemeenGadgetsInternetMobiel

Toekomstmuziek of snel beschikbaar: app om lege zitplaats in trein te vinden

GadgetsMobiel

De beste apps voor het inrichten van je woning

Volg ook onze andere tech blog
Tegenwoordig wordt het steeds lastiger om betrouwbare websites te vinden waar je online gokken kunt. Daarom is de website De Beste Casino Vinder een uitstekende aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Worth reading...
SMS phishing is de nieuwe trend in Nederland