AlgemeenInternet

Veganistische schoenen, waar zijn die dan van gemaakt?

veganistische schoenen vega (1)

Een leren tas is prachtig en duurzaam, tegelijkertijd kun je ook kiezen voor leervrije producten. Die zijn onder meer gemaakt van kurk, vilt of ananas. Ananas? 

Het is een mooi materiaal, zit lekker en draagt lekker. Leer. Neem nou een leren Ted Baker tas. Dit hippe Britse kledingmerk brengt prachtige exemplaren op de markt die je outfit helemaal af maken. Voeg daar een paar bijpassende schoenen aan toe en je stapt stijlvol de wereld in. 

Waar die schoenen van gemaakt zijn? De meeste mensen zullen ‘leer’ of ‘suède’ noemen. Nu meer en meer mensen kiezen voor een veganistische lifestyle moet dat anders kunnen. En dat kan. Er worden namelijk ook schoenen van ananas gemaakt. Je leest het goed, ananas. 

Brits merk brengt vega schoenen op de markt

Het is eveneens een Brits merk dat deze schoenen op de markt brengt, Beyond Skin. Schoenen die volgens fans voldoen aan criteria als luxe, stijl, comfort én duurzaamheid. Om de vee-industrie te sparen, zijn de schoenen honderd procent leervrij. Meestal komt dat neer op ecologisch imitatiesuède ofwel gerecycled polyester. Ook kurk wordt vaak toegepast, maar wat te denken van ananasbladeren? 

Grondstof bestaat uit vezels van ananasbladeren

Naast dat dit bijdraagt aan een vegan lifestyle en daarmee diervrij is, blijkt het ook de ananasboeren, met name in de Filipijnen, goed te doen die op deze manier wat extra geld verdienen. De grondstof die ontstaat is piñatex, dat afkomstig is van de vezels van de ananasbladeren. Het blijft gewoon over na de oogst van de ananassen. Er is niets extra’s voor nodig. Het schijnt hartstikke sterk materiaal te zijn dat ook nog eens heel licht is. 

De vezels worden in Spanje verwerkt tot bruikbaar materiaal voor onder meer schoenen. Het zijn onder andere sneakers en veterboots die van het materiaal worden geproduceerd. Zien er prachtig en stijlvol uit en je kunt ze als veganist met een gerust hart dragen. 

Kurk, rubber, ecoleer en petflessen

Wil je dit doortrekken naar je tas, dan zoeken we even met je mee. Ben je bijvoorbeeld fan van tassen als de modellen van Cowboysbag en zoek je een laptoptas 15,6 inch die niet van leer is? Ga dan eens op zoek bij merken als UlStO. De in Duitsland geproduceerde tassen van dit merk bestaan uit natuurlijk plantaardige materialen zoals kurk. Dierlijke producten worden bij dit merk niet ingezet. Naast kurk worden ook materialen als gerecyclede petflessen en vilt gebruikt. 

Ook met het merk Matt & Nat kun je verzekerd zijn van diervrije producten die voor de tassen worden ingezet. Het belangrijkste materiaal dat voor de productie van de tassen wordt gebruikt is vegan leer. Verder bestaat de voering van de tassen uit honderd procent gerecyclede plastic flessen en wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals kurk en rubber. 

Related posts
Algemeen

Hardlopers willen kilometers maken én spulletjes kopen

AlgemeenGadgetsInternetMobiel

Toekomstmuziek of snel beschikbaar: app om lege zitplaats in trein te vinden

AlgemeenGadgetsInternet

Biomega wil betaalbare elektrische stadsauto op de markt brengen

AlgemeenInternet

Facebook verwijdert fake news pagina’s over Amerikaanse politie

Volg ook onze andere tech blog
Tegenwoordig wordt het steeds lastiger om betrouwbare websites te vinden waar je online gokken kunt. Daarom is de website De Beste Casino Vinder een uitstekende aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Worth reading...
Wat kan je het beste doen als je gehackt bent op Social Media?