AlgemeenGadgetsInternet

Biomega wil betaalbare elektrische stadsauto op de markt brengen

Elektrische auto’s zijn volgens vele de toekomst en dragen in ieder geval bij aan een beter milieu en minder Co2 uitstoot. Maar op dit moment is er nog geen stadsauto onder de € 20.000 verkrijgbaar. Dit betekent dat voor de meeste autorijders de elektrische auto nog buiten handbereik ligt. Biomega gaat hier verandering in brengen en wil de eerste betaalbare elektrische auto op de markt brengen. Deze typische stadsauto moet tussen 2021 en 2023 voor de consument verkrijgbaar zijn.

De eerste echte auto voor Biomega

Op dit moment heeft Biomega eigenlijm nog nooit een auto gemaakt. De elektrische fietsenfabrikant uit Scandinavië wil vanuit de fietsenbranche de uitstap naar auto’s maken. Het bedrijf haalt echt alles uit de kast om een auto voor consumenten onder de € 20.000 te produceren. De auto moet bijvoorbeeld minder dan 1.000 kg gaan wegen, zodat er een minder zware accu nodig is. Hiervoor wordt de auto gemaakt uit carbon shell. Toch moet de auto vanwege het lage gewicht nog 160 km op een accu kunnen rijden.

Verwisselbare accu voor extra bereik

De accu heeft een vermogen van 20 kWu. Maar hiervan is 6 kWu een soort losse batterij. Deze kan je verwisselen en apart opladen. Met zo’n extra opgeladen accu zou je nog eens 48 km kunnen rijden. Handig als je een wat langere afstand met je stadsauto wilt rijden.

De tijd moet leren of Biomega erin slaagt

Op dit moment vragen andere fabrikanten zich af of de auto een succes gaat zijn. Vanwege het futuristische design voldoet de auto niet bepaalt aan een stadsauto waar het hele gezin in past. Daarbij vragen bedrijven zich af of het op dit moment wel haalbaar is een auto voor onder de € 20.000 met elektrische accu’s te bouwen. De tijd moet leren of Biomega hier echt in gaat slagen en met een betaalbare Scandinavische elektrische auto komt.

Related posts
Algemeen

Hardlopers willen kilometers maken én spulletjes kopen

AlgemeenInternet

Veganistische schoenen, waar zijn die dan van gemaakt?

AlgemeenGadgetsInternetMobiel

Toekomstmuziek of snel beschikbaar: app om lege zitplaats in trein te vinden

GadgetsMobiel

De beste apps voor het inrichten van je woning

Volg ook onze andere tech blog
Tegenwoordig wordt het steeds lastiger om betrouwbare websites te vinden waar je online gokken kunt. Daarom is de website De Beste Casino Vinder een uitstekende aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Worth reading...
SMS phishing is de nieuwe trend in Nederland