Gadgets

Technische snufjes die je in huis moet hebben

De technologie komt steeds verder en wetenschappers boeken vooruitgang met kunstmatige intelligentie. Over een paar jaar hebben we allemaal een robothuishoudster, of hebben we dat nu eigenlijk ook al? De technologie gaat de laatste jaren superhard en komt zo langzamerhand steeds vaker voor in de huishoudens van Nederland. Welke mogelijkheden zijn er al? En welke technische snufjes zijn echt de moeite waard om in huis te halen.

Robot stofzuiger

Ik had het net al even over die robotschoonmaakster, en eigenlijk bestaat die dus al. De robotstofzuiger maakt zijn opmars en heeft tegenwoordig ook een dweilfunctie. Als je de robotstofzuiger hebt ingesteld op de ruimte, dan kan hij aan de slag. Zorg dat je niet alleen de ruimte erin zet, maar geef ook aan waar meubels als tafels, banken en stoelen staan. Doe je dit niet dan botst je robot overal tegenaan en raakt hij in de war. Wanneer je de robotstofzuiger goed hebt afgesteld, kun je hem aanzetten wanneer je maar wil. Je kunt vaste tijden instellen, of met één druk op de knop het toestel aan het werk zetten. Zorg wel dat je de deuren dichtlaat als je de robotstofzuiger aanzet, want er zijn al wat filmpjes viraal gegaan dat de robotstofzuiger in de tuin is beland.

Als je het stofzuigen liever zelf doet, maar een hekel hebt aan grasmaaien dan bestaat er ook een robotgrasmaaier. Hiervoor geldt hetzelfde als de stofzuiger, zorg dat je hem goed afstelt. Als je aan het water woont, zou het zonde zijn dat je de kersverse grasmaaier uit het water moet halen.

Zuurstof meten

In de tijd van het coronavirus zijn mensen bewuster geworden van de profijten van een goed geventileerd huis. Tegenwoordig kun je dan ook super gemakkelijk de luchtkwaliteit in huis meten. Dit kun je doen door middel van een apparaatje, maar het schijnt ook mogelijk te zijn met een app op je telefoon. Dit hangt wel van je toesteltype af.

Slimme thermostaat

Ken je het twijfelend gevoel of je nou wel of niet de kachel uit hebt gedaan toen je naar werk vertrok? Dat kan nu verleden tijd zijn! Je kunt namelijk een slimme thermostaat aanschaffen. Deze kun je gemakkelijk vanaf je telefoon bedienen. Zo kun je zelfs op werk checken of je de kachel uit hebt gedaan. In de koude wintermaanden kun je die tool ook gebruiken om de verwarming omhoog te zetten als je nog maar een paar minuten van huis verwijderd bent. Zo kom je thuis in een opgewarmd huis en hoef je niet eerst nog 10 minuten te koukleumen.

Bluetooth sleutelhanger

Oké, dit is dan misschien niet voor in huis, maar kan je wel een hoop stress en tijd schelen. Als je, net als ik, wat vergeetachtig bent en regelmatig je sleutel of portemonnee kwijt bent, dan is deze sleutelhanger een uitkomst. Je kunt de sleutelhanger ook in je portemonnee bewaren. Je verbindt de sleutelhanger via bluetooth met je telefoon, zodat je precies ziet waar je je sleutels hebt gelaten. Superhandig toch? 

Related posts
Gadgets

Met deze gadgets maak jij jouw tuin compleet

Gadgets

Dit zijn de 5 grootste LEGO-sets

AlgemeenGadgetsGamesInternet

De spy cam: waar verwerk je deze het beste in?

Gadgets

Een slim huis: de voordelen

Volg ook onze andere tech blog