AlgemeenInternet

Duurzame leaseauto’s worden steeds meer gezien

Vandaag de dag wordt er steeds meer aandacht geschonken aan verduurzaming. Zo ook wordt milieuvriendelijk leasen steeds belangrijker. Dat betekent dat je rondrijdt in een elektrische auto, waarmee jij een steentje kunt bijdragen aan het milieu. Daarnaast heb je als zakelijk elektrisch rijder ook recht op een aantal fiscale voordelen. Je leest er hieronder alles over.

Wat is een duurzame auto?

Onder een duurzame auto wordt een elektrische auto verstaan. Een elektrische auto heeft namelijk minder CO2-uitstoot waardoor de luchtvervuiling minder snel toe zal nemen. Als je blijft rondrijden in een brandstofauto zal jouw auto deze schadelijke stoffen wel blijven uitstoten. Er wordt zelfs gezegd dat over een aantal jaar de diesel- en benzineauto’s verleden tijd zullen worden. Als je een nieuwe auto gaat kopen of leasen is het daarom aan te raden om nu alvast voor een hybride of volledig elektrische auto te kiezen. Vooral leasen is in dit geval populair. Je hebt de keuze uit verschillende leasevormen, waarvan financial lease er een is. Bij deze leasevorm ben je direct economisch gezien eigenaar van de auto.

Waarom je duurzaam moet leasen

Het werd net al eerder benoemd, maar wanneer je een elektrische auto gaat leasen stoot jij vrijwel geen schadelijke stoffen uit. Omdat je bijdraagt aan het milieu word je daarvoor beloond. Je hoeft namelijk tot en met 2025 geen wegenbelasting te betalen, en hetzelfde geldt voor de aanschafbelasting. Daarnaast heb je recht op een subsidie wanneer je overstapt op een elektrische auto. Deze subsidie geldt overigens wel alleen voor particulieren. 

Daarnaast hoef je voor een elektrische auto minder bijtelling te betalen dan bij een brandstofauto. Als een elektrische auto het kenteken heeft gekregen in 2021 dan betaal je twaalf procent belasting. Dit betaal je echter alleen over de eerste veertigduizend euro. Als je een auto hebt die duurder dan dat bedrag is, betaal je over het resterende bedrag 22 procent. Ook niet geheel onbelangrijk is dat je niet meer hoeft te tanken: gemiddeld kost het opladen van jouw elektrische auto zestig cent per kWh.

Populaire duurzame leaseauto’s

Een elektrische auto lease je vrij eenvoudig via internet. Binnen een paar stappen is het leasecontract voor je geregeld. Een duurzame leaseauto die we veel op de weg zien is de Audi e-tron. Dit is de allereerste volledig elektrische wagen van het Duitse automerk. Deze Audi financial lease je al vanaf 839 euro per maand. Een ander populair model is de Tesla Model 3. De auto heeft aan de buitenkant een sportief uiterlijk, en aan de binnenkant veel technische snufjes. Vooral onder de ondernemers is dit een geliefde auto. Als laatst is de Hyandai Kona Electric een populaire wagen. Je kunt met deze volledig elektrische auto veel kilometers rijden, en dat voor een betaalbare prijs. Wanneer stap jij over op een duurzame leaseauto?

Related posts
Internet

Op voetbal gokken is veruit het populairst onder sportwedden

Algemeen

Manieren om producten van jouw webshop te verkopen en versturen

Internet

6 voordelen van een webshop van Magento

Internet

Is beleggen de manier om geld te sparen voor jouw zoon of dochter?

Volg ook onze andere tech blog

Geef een antwoord