Algemeen

De Eredivisie is terug en nog net zo spannend!

Na een korte winterstop keert de Eredivisie vandaag terug met een wedstrijd in de onderste regionen van de competitie. PEC Zwolle neemt het in eigen huis namelijk op tegen Willem II. Dit is voor beide clubs direct een belangrijke en spannende wedstrijd vanwege hun strijd tegen degradatie. De mannen van Zwolle staan natuurlijk ruim onderaan, terwijl Willem II maar net boven de streep staat.  Niet alleen onder in de Eredivisie is het nog spannend, ook aan de bovenkant is dit het geval. PSV staat momenteel koploper met een punt meer dan Ajax, maar bij de meeste bookmakers worden de Amsterdammers alsnog gezien als de grootste kanshebber op de titel. De Eredivisie zal ook na de winterstop dus nog hartstikke spannend zijn.

Titel

We beginnen met de strijd om het kampioenschap, wat absoluut nog niet beslist is. Zoals net al genoemd is, heeft PSV de leiding genomen in de Eredivisie. De mannen uit Eindhoven hebben momenteel 43 punten, terwijl nummer twee Ajax 42 punten gewonnen heeft. Desondanks is het doelsaldo van de Amsterdammers wel vele malen beter dan PSV, wat van belang is als de twee clubs op hetzelfde aantal punten eindigen. In dit geval zou Ajax als kampioen verklaard worden door het betere doelsaldo. Overigens is er nog een club die kans maakt op de titel in de Eredivisie. Feyenoord staat namelijk op 39 punten en heeft hierdoor te maken met een overbrugbare achterstand op Ajax en PSV. Wil je gokken op wie kampioen wordt in de Eredivisie? Lees hier dan meer over op VoetbalGokken.nl.

Degradatie

Zoals eerder al genoemd is, begint het tweede deel van de Eredivisie direct met een degradatiewedstrijd tussen PEC Zwolle en Willem II. Dit is dan ook een andere reden waarom de competitie nog erg spannend is. Helemaal onderaan staat op het moment de club uit Zwolle met maar zes punten, waarmee het zeven punten achterstand heeft op Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam. Dit lijkt een lastige klus te worden voor PEC, maar je weet maar nooit of ze nog terug kunnen komen. Ook Go Ahead Eagles, Groningen, Heracles, Willem II en RKC Waalwijk behoren tot de degradatiekandidaten. Het staat dus nog lang niet vast welke twee clubs automatisch degraderen uit de Eredivisie, wat absoluut een spannende strijd zal worden. 

Corona

Daarnaast kan de Eredivisie nog spannender worden dan het al is door de omikronvariant waar we nu veelvuldig mee te maken hebben in Nederland. Deze besmettelijkere variant van het coronavirus heeft al voor veel coronabesmettingen gezorgd bij Nederlandse clubs. Zo zijn er in de Keuken Kampioen Divisie wedstrijden al meerdere wedstrijden afgelast wegens uitbraken in teams. De kans is groot dat dit in de toekomst ook gaat gebeuren in de Eredivisie. PEC Zwolle moet tegen Willem II bijvoorbeeld veel puzzelen vanwege het hoge aantal coronagevallen binnen de club. Vooralsnog lijkt deze wedstrijd door te gaan, maar het kan maar zo dat de KNVB de degradatiekraker alsnog afgelast vanwege de uitbraak bij de thuisclub. Corona zal dan ook zeker een rol gaan spelen in de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. 

Related posts
Algemeen

Manieren om producten van jouw webshop te verkopen en versturen

Algemeen

Duurzaam wonen en bouwen wordt steeds belangrijker

Algemeen

Geef kunst de aandacht in jouw smarthome

Algemeen

Deze bezienswaardigheden moet je zien wanneer je in Madrid bent

Volg ook onze andere tech blog

Geef een antwoord