Gadgets

5x handige gadgets voor (aanstaande) ouders

Met een baby op komst of een baby in huis is het van groot belang dat je de juiste spullen hebt. Denk bijvoorbeeld aan een antilekbeker, een schommelstoel voor in de babykamer of een nachtlampje waarmee jij jouw baby kunt vermaken. Sommige dingen zijn noodzakelijk, maar sommige dingen zijn ook typische hebbedingetjes. Hieronder zetten wij vijf handige gadgets op een rij die het jou als ouder zijnde een stuk makkelijker maken.

1. Staafmixer voor baby’s

Op een gegeven moment mag jouw baby overstappen van flesvoeding naar vaste voeding. Wanneer de baby nog jong is moet je het eten glad pureren en een tijdje later mag de structuur iets grover zijn. Een handig hulpmiddel hiervoor is een speciale staafmixer voor babyvoeding. Deze staafmixers hebben over het algemeen een krachtig vermogen, zodat deze staafmixer de voeding binnen no time glad heeft gemaakt. Normaal gesproken is het bereiden van babyvoeding een dagtaak; met een staafmixer is dat verleden tijd.

2. Droogrek

Gemiddeld moet een ouder zo’n zes flesjes op een dag geven aan een baby. Al deze flesjes moeten natuurlijk schoongemaakt worden. In dit geval is hygiëne enorm belangrijk. Het gaat immers om jouw kind. Het drogen van de babyflesjes is een onderdeel van het hygiënisch schoonmaken: een droogrek waar de babyflesjes – en natuurlijk ander materiaal – in kan drogen mag dus zeker niet missen in deze lijst. Er bestaan zelfs droogrekjes die de vorm hebben van een grasmatje. Dit is niet alleen handig, het staat ook nog eens leuk in de keuken.

3. Tepelhoedje

Veel moeders hebben tijdens de borstvoeding te maken met gevoelige borsten. Dit is nogal frustrerend. Gelukkig is daar een oplossing voor gevonden, namelijk tepelhoedjes. Dit zijn siliconen hoedjes die de tepel beschermen tijdens het geven van borstvoeding. Zo kun je alsnog genieten van een optimale borstvoeding zonder dat jij last hebt van pijn. Wel is het aan te raden om een specialist in te schakelen wanneer je gebruik gaat maken van tepelhoedjes.

4. Zwangerschapsbh

In negen maanden tijd verandert er een boel aan jouw lichaam. Als je als moeder op zoek bent naar het optimale comfort gedurende en na de zwangerschap, is een zwangerschapsbh een echte uitvinding. Een zwangerschapsbh geeft jou namelijk de beste ondersteuning dankzij de brede bh-bandjes. Bovendien groeien dit soort bh’s mee, aangezien het is gemaakt van een rekbare stof. Er bestaan zelfs speciale voedingsbh’s zodat jij eenvoudiger borstvoeding kunt geven. Ook deze bh’s geven genoeg ondersteuning en comfort.

5. Flessenwarmer

Veel moeders voeden hun kind met flesvoeding of afgekolfde melk. In dat geval is het belangrijk dat de voeding de juiste temperatuur heeft. Deze temperatuur ligt rond de 37 graden. Veel mensen gebruiken de magnetron of een pannetje om melk op te warmen, maar hierbij loop je het risico dat de melk veel te heet wordt. Met een flessenwarmer weet je zeker dat de melk niet te heet wordt én dit gaat in een razendsnel tempo. Je kunt namelijk zelf de temperatuur instellen. Bovendien kunnen de meeste flessenwarmers ontdooien, verwarmen en steriliseren.

Related posts
Gadgets

Met deze gadgets maak jij jouw tuin compleet

Gadgets

Dit zijn de 5 grootste LEGO-sets

AlgemeenGadgetsGamesInternet

De spy cam: waar verwerk je deze het beste in?

Gadgets

Technische snufjes die je in huis moet hebben

Volg ook onze andere tech blog

Geef een antwoord