Geen categorie

Wat zijn de voordelen van een eigen laadpaal?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Ondanks deze populariteit zijn er nog veel mensen die huiverig zijn met de overstap naar een elektrische auto. Deze zijn bijvoorbeeld duurder in de aanschafprijs dan een soortgelijke brandstofvariant. Gelukkig worden elektrische auto’s langzaam maar zeker goedkoper. Zo is Biomega al van plan de eerste betaalbare elektrische stadsauto uit te brengen

Het opladen van elektrische auto’s wordt ook als een groot obstakel gezien. Niet iedereen heeft een openbaar laadpunt in de buurt en een laadpaal thuis aanschaffen is een flinke investering. Er zitten wel veel meer voordelen dan nadelen aan het hebben van een eigen laadpaal. Deze voordelen zetten we voor jou op een rij!

Nooit meer in de wachtrij

Met een eigen elektrische laadpaal hoef je nooit meer in de rij te staan voor een laadpunt. De dagen dat je terugkomt van werk en het enige laadpunt in de buurt bezet is, zijn verleden tijd. Je kan nu rustig in de bank gaan zitten in plaats van de hele avond uit het raam kijken of de laadpaal al vrij is. Als jouw auto een grotere actieradius heeft, hoef je met kortere afstanden niet eens meer gebruik te maken van publieke laadpunten.  

Goedkoper laden

De brandstofprijs schommelt, maar de laadkosten van elektrische auto’s blijven grotendeels gelijk. Door thuis je auto op te laden, laad je tegen het laagste tarief. De investering die je maakt bij het aanschaffen van een laadpaal, verdien je dus snel weer terug door niet meer te hoeven laden bij publieke laadpalen en snelladers. De prijs per kWh ligt bij thuisladen ongeveer op 23 cent. Ter vergelijking: bij publieke laadpunten betaal je gemiddeld 41 cent per kWh. Bij snelladers ligt dit bedrag nóg hoger, namelijk op ongeveer 60 cent per kWh. 

Bijna gratis rijden op groene stroom

Heb je zonnepanelen op je dak? Dan is een eigen laadpaal al helemaal de investering waard. Je kunt jouw elektrische auto namelijk opladen met je zelf opgewekte zonnestroom. Dit betekent dat je op de extra zonnige dagen je auto bijna gratis op kunt laden en het is ook nog eens goed voor het milieu. 

Laad ’s nachts je auto op

Het opladen van een elektrische auto aan een AC-lader duurt altijd een paar uur en overdag ben je vaak onderweg. Door een laadpaal op eigen terrein te hebben, kun je zonder problemen je auto ’s nachts aan de lader hangen. Zo rijd je iedere ochtend weg met een volle accu. 

Automatisch laadkosten verrekenen

Heb je een afspraak met jouw werkgever dat deze de laadkosten van je elektrische auto dekt? Met een eigen laadpaal kunnen de kosten automatisch worden verrekend. Dit scheelt veel administratief werk, omdat alles geautomatiseerd netjes op één factuur terecht komt. 

Verdien geld met je eigen laadpaal

Het is mogelijk om je laadpaal open te stellen voor derden. Dit betekent dat andere mensen kunnen komen laden bij jouw laadpaal, voor een tarief wat jij zelf instelt. 

Zoals je al leest, wegen de voordelen van een laadpaal sterk op tegen de nadelen. Wanneer laat jij een laadpaal thuis installeren?

Related posts
Geen categorie

Wat zijn de voordelen van mobiel gamen en gokken?

Volg ook onze andere tech blog

Geef een antwoord