Algemeen

Vouwgordijnen, de nieuwste trend?

De gordijnen wereld is op eerste blik niet de plek waar je er van uit gaat dat je veel interessante verandering zijn. Maar er zijn juist in de gordijnen wereld constant nieuwe uitvindingen en nieuwe manieren om je privacy te beschermen of om de warmte buiten te houden. Als persoon die van de nieuwste snufjes en gadgets houdt is het interessant om ook eens te verdiepen in een wereld waar je eigenlijk nog niet zoveel van weet. Een wereld waar er wel dingen zijn die overeenkomen met jouw wereld. Samen met jou gaan we een kijkje nemen hoe precies de nieuwste trend in de gordijn wereld is ontstaan: de vouwgordijnen.

Wat is een vouwgordijn

Een vouwgordijn is een gordijn, maar dat is wel te begrijpen voor iedereen. Het verschil tussen een vouwgordijn en een normaal gordijn is het feit dat je een vouwgordijn verticaal open maakt en dicht doet. De stukken stof vouwen zich dan zigzaggend op. Als een vouwgordijn helemaal open is dan zie je alleen een stuk stof bovenaan het raam. Ondanks dat dit een van de nieuwere trends is, bestaat het al heel lang. In de Romeinse tijd gebruikte ze al vouwgordijnen in het Colosseum om de bezoekers en gladiatoren te beschermen in de zon. Omdat het al gebruikt wordt sinds de Romeinse tijd is de Engelse naam voor vouwgordijnen ook ‘Roman blinds.’

Materialen

Het maken van een vouwgordijn is niet voor iedereen weggelegd. Het is een nauwkeurig werk en alles moet op maat worden gemaakt. Een vouwgordijn bestaat uit verschillende onderdelen: een bovenbak, baleinen, stof, bediening en bevestiging. Alles moet op maat worden gemaakt. Daarom is het fijn als er een specialist is die ervoor zorgt dat alles goed gaat. Op een site als ilumio.nl kun je een afspraak maken om een vouwgordijn op maat te laten maken. Een vouwgordijn bestaat ook uit verschillende materialen. Meestal wordt de bovenbak en de baleinen, de onderlat van een vouwgordijn, gemaakt uit hout of bamboe. Het gordijn zelf wordt meestal gemaakt van textiel. Er kunnen verschillende soorten textiel worden gebruikt voor verschillende doeleinde.

Verduisterend of transparant

Met vouwgordijnen kun je voor drie opties gaan: verduisterend, lichtdoorlatend of transparant. De verduisterende rolgordijnen zijn van een wat dikkere stof. Deze stof zorgt ervoor dat je er geen enkel straaltje zonlicht naar binnen komt. Hierdoor zijn deze gordijnen perfect voor de slaapkamer. Of voor een kamer waar je veel gamet. Niks is zo irritant als je het beeldscherm niet kan zien door de zon. De verduisterende gordijnen zijn ook perfect om je privacy te beschermen. Dan heb je nog lichtdoorlatende vouwgordijnen. Deze vouwgordijnen zijn perfect voor in de woonkamer. Ze laten het zonlicht wel door maar houden de warmte tegen. Je kan dus rustig dan de nieuwste game console uitproberen in de zomer zonder dat je smelt van de hitte. Je hebt wel een beetje zonlicht waardoor je niet verandert in een vampier, maar niet te veel waardoor je je beeldscherm goed kan zien. Omdat dit vouwgordijn alleen licht doorlaat is dit ook perfect voor je privacy.

De nieuwste trend

De laatste mogelijkheid die er nog is is de transparante vouwgordijnen. Deze vouwgordijnen worden vooral gebruikt bij ramen met een mooi uitzicht. De vouwgordijnen houden de hitte tegen van de zon maar laten wel zonlicht naar binnen zodat je huis volledige kan genieten van het natuurlijk licht. Vouwgordijnen zijn dus de nieuwste trend, ondanks dat het al sinds de Romeinse tijd al bestaat. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en het is een heel kunst om er een te maken. Het is af en toe handig om te leren over nieuwe gadgets in nieuwe werelden. Vouwgordijnen zijn hier een goed voorbeeld van. Ondanks dat je niks wist over gordijnen blijkt dus dat ze heel handig zijn en dat ook jij er je voordelen uit kan halen.

Related posts
Algemeen

Manieren om producten van jouw webshop te verkopen en versturen

Algemeen

Duurzaam wonen en bouwen wordt steeds belangrijker

Algemeen

Geef kunst de aandacht in jouw smarthome

Algemeen

Deze bezienswaardigheden moet je zien wanneer je in Madrid bent

Volg ook onze andere tech blog

Geef een antwoord