Gadgets

De laatste trends in radiografisch bestuurbare voertuigen

Speelde je als kind met een radiografisch bestuurbare auto? De kans is groot dat je nog steeds belangstelling hebt voor deze leuke hobby. In dat geval is het een goed idee om je eens opnieuw te gaan verdiepen in de mogelijkheden, want de techniek heeft natuurlijk niet stilgestaan. Was het vroeger vooral leuk om het voertuig te kunnen besturen, tegenwoordig zijn de radiografisch bestuurbare voertuigen ware racemonsters geworden. Snelheden rond de 100 kilometer per uur zijn heel normaal en de topmodellen komen zelfs boven de 150 kilometer per uur uit. Bovendien zijn ze qua constructie zodanig verbeterd dat ze ook op ruig terrein hun goede prestaties blijven leveren.

Accu’s steeds krachtiger

Een topmodel als de Traxxas Maxx maakt gebruik van een 4S LIPO-accu. De afkorting LIPO staat voor lithium-ion-polymeer en dergelijke accu’s zijn tegenwoordig gangbaar in de modelbouwwereld. Kenmerkend bij dit type accu is het grote vermogen in verhouding tot het gewicht. Autoproducent KIA koos er met name vanwege deze eigenschap voor om de LIPO-accu ook toe te passen in gewone auto’s. Ze hebben een lage interne weerstand en dat zorgt ervoor dat ze een meer stroom kunnen afgeven. Precies dat is wat je graag wilt als het aankomt op het racen met radiografisch bestuurbare auto’s.

Klassieke uitstraling

Hoewel veel mensen bij radiografisch bestuurbare auto’s direct denken aan vierwiel-aangedreven racemonsters met enorme wielgroottes, hoeft dat natuurlijk lang niet altijd zo te zijn. De Arma Infraction bewijst bijvoorbeeld dat ook een klassieke uitstraling goed te combineren valt met hoge snelheden. Dit robuust en stoer ogende voertuig lijkt misschien op het eerste gezicht niet direct een snelheidsduivel te zijn, maar vergis je niet. Met een topsnelheid die ruim boven de 120 kilometer per uur ligt, zal deze auto menigeen versteld doen staan. Bovendien speelt bij snelheid ook de aerodynamica natuurlijk een belangrijke rol. Dit type heeft een aanpasbare spoiler aan de voorzijde en een splitter in het chassis, waardoor de luchtstromen zo optimaal mogelijk worden gemaakt.

Oliegevulde schokdempers

De nieuwe generatie radiografisch bestuurbare auto’s verenigt het beste van twee werelden met elkaar. Voortdurend worden innovaties toegepast en daarbij kijken de ontwikkelaars uiteraard goed naar de werkelijke autobranche. Zo is het tegenwoordig bijvoorbeeld al heel normaal om in de miniatuurvoertuigen echte oliegevulde schokdempers te plaatsen, zodat ze goed berekend zijn op het zwaardere racewerk. Een ruig landschap is daardoor tegenwoordig zeer geschikt om te gaan racen.

Related posts
Gadgets

Met deze gadgets maak jij jouw tuin compleet

Gadgets

Dit zijn de 5 grootste LEGO-sets

AlgemeenGadgetsGamesInternet

De spy cam: waar verwerk je deze het beste in?

Gadgets

Technische snufjes die je in huis moet hebben

Volg ook onze andere tech blog

Geef een antwoord