Algemeen

Geef kunst de aandacht in jouw smarthome

Veel mensen zijn dol op kunst. Kunst is persoonlijk, wekt een bepaalde emotie bij je op en kunst is nou eenmaal een echte eyecatcher in de woning. Om jouw kunstwerken nóg beter tot hun recht te laten komen, kun je gebruikmaken van de slimme apparaten in jouw smarthome. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

1. Met slimme verlichting

Tegenwoordig worden de apparaten om ons heen steeds slimmer. Denk maar aan verlichting. Zo kun je de lampen in jouw huis bedienen met jouw stem, via jouw telefoon of wanneer je in jouw handen klapt. Handig, toch? Je kunt de kunstwerken in jouw huis de aandacht geven door lampen op het kunstwerk te richten. Via jouw telefoon kun jij de lampen aan- en uitzetten, maar ook dimmen. Want wanneer het kunstwerk wordt verlicht, valt deze pas écht op. Ben je op zoek naar een mooi kunstwerk? Bezoek dan eens een kunstuitleen. Hier kun je kunst lenen en vervolgens kun je ervoor kiezen om het kunstwerk te kopen, terwijl je al een deel hebt afbetaald. Zo wordt kunst kopen ineens een stuk voordeliger.

2. Met slimme gordijnen

Een kunstwerk is niet iets dat je zomaar koopt. Jij moet het namelijk mooi vinden en jij moet er een goed gevoel bij krijgen. Bovendien staat een kunstwerk goed in ieder interieur. Wanneer je net een nieuw kunstwerk hebt gekocht of gaat huren, wil je hier natuurlijk zo zuinig mogelijk op zijn. Het kunstwerk is mooi en het moet ook mooi blijven. Om dit te verwezenlijken, kun je denken aan slimme gordijnen. Deze gordijnen kun jij van een afstandje bedienen. Wanneer de zon op het schilderij begint te schijnen, kun jij de gordijnen dicht doen: ook als je niet thuis bent. Een schilderij kan namelijk verkleuren door zonlicht. Natuurlijk zal dit niet binnen een dag gebeuren, maar je kunt het beter voorkomen dan genezen. Bovendien kun je zo lekker lang genieten van de mooie kleuren van het kunstwerk.

3. Kunstwerk op je smart tv

Wil jij liever een digitaal kunstwerk? Dan kun je ervoor kiezen om jouw televisie om te toveren tot een schilderij. Huh, hoe dan? Simpel, je hebt namelijk alleen een smart tv nodig. Hier kun je een app op installeren die jou toegang geeft tot allerlei kunstwerken, zodat je altijd een passend kunstwerk uit kunt kiezen. Wanneer jouw tv uitstaat zie je in plaats van het saaie zwarte scherm een interessant schilderij. Zo lijkt het net een grote fotolijst aan de muur. Er bestaan verschillende apps die je hiervoor kunt installeren. 

Related posts
Algemeen

Manieren om producten van jouw webshop te verkopen en versturen

Algemeen

Duurzaam wonen en bouwen wordt steeds belangrijker

Algemeen

Deze bezienswaardigheden moet je zien wanneer je in Madrid bent

AlgemeenInternet

Online spelletjes spelen? Wat dacht je van voetbalgokken?

Volg ook onze andere tech blog

Geef een antwoord