Algemeen

Deze bezienswaardigheden moet je zien wanneer je in Madrid bent

De hoofdstad van Spanje staat vol met bezienswaardigheden. Zo is Madrid gevuld met historische gebouwen, musea en leuke winkelstraten. We kunnen er dus niet omheen draaien dat je je zeker niet gaat vervelen tijdens een stedentrip naar Madrid. De bezienswaardigheden Madrid die je zeker niet mag overslaan, zetten wij hieronder voor je op een rij.

1. Koninklijk Paleis

Met zijn 2800 kamers is het Koninklijk Paleis van Madrid erg indrukwekkend. De koninklijke familie van Spanje woont er al jarenlang niet meer, maar het gebouw heeft nog wel steeds deze naam. Bovendien wordt het paleis nog steeds gebruikt voor belangrijke gelegenheden én je kunt het paleis ook bezoeken. Mits er natuurlijk geen belangrijke ontmoeting plaatsvindt. Tijdens het bezoek leer je meer over het paleis. Het paleis heeft namelijk een grote geschiedenis, zoals de grote brand in 1734 die een groot deel van het paleis verwoestte. 

2. Plaza Mayor

Het Plaza Mayor is het centrale plein van Madrid. Dit is dan ook de plek waar je straatartiesten kunt spotten en waar meerdere zomerse evenementen plaatsvinden. Maar ook voor een lekker hapje op het terras kun je het Plaza Mayor bezoeken of wanneer je souvenirs wil shoppen. Vroeger ging het er overigens niet zo aan toe: toen werd het plein gebruikt voor stierengevechten en zelfs voor executies. Sinds er een grote brand plaatsvond op het plein kwam er een einde aan deze gruwelijke gebeurtenissen.

3. Prado Museum

Het populairste museum van Madrid en wellicht wel het bekendste musea ter wereld, het Prado Museum, móet op je to-dolijstje staan als je in Madrid bent. Het is namelijk een belangrijk museum waar je wel duizenden kunstwerken kunt bewonderen van schilders als Rembrandt, Velázquez en Caravaggio. Er valt dus genoeg te zien in dit museum. En het leuke van dit museum is dat je het gratis kunt bezoeken tussen 18.00 uur en 20.00 uur, dat zijn namelijk de laatste twee uren voor sluitingstijd. 

4. Stadspark El Retiro

Wanneer je even wil ontsnappen aan de drukte en hectiek in Madrid kun je jouw relaxmoment pakken in het stadspark. Dit stadspark wordt ook wel El Retiro genoemd, of Parque del Buen Retiro. De stad heeft een oppervlakte van 118 hectare en is gevuld met wel 150.000 bomen. Ook is het park een fijne plek voor straatmuzikanten en straatartiesten, waar je dus kunt genieten van een spektakel terwijl je aan het ontspannen bent in het park. Ook kun je roeibootjes huren zodat je kunt varen in de grote vijver. Daarnaast heb je prachtig uitzicht op het Palacio de Cristal: een kristallen paleis, zoals de naam al doet vermoeden. 

5. Plaza de Cibeles

Het Plaza de Cibeles is een groot, druk plein waar het verkeer samenkomt. Dit plein in Madrid is veruit een van de mooiste pleinen van Madrid. In het midden van het plein staat namelijk een enorme fontein met daarop een marmeren beeld van de Romeinse godin die staat voor vruchtbaarheid. Daarnaast vind je aan de zijkanten van het plein mooie, historische gebouwen die afstammen uit het neoclassicisme. Vooral het Palacio de Comunicaciones is opvallend, dit is het oude postkantoor van Madrid. 

6. Plaza de España

Een ander bekend plein van Madrid is Plaza de España. Wanneer je bij het Koninklijk Paleis bent geweest kun je doorlopen naar dit bekende plein, want deze twee highlights zijn op loopafstand van elkaar verbonden. Wanneer je over dit plein loopt heb je uitzicht over een van de twee hoogste gebouwen van de hoofdstad. Ook vind je in het midden van dit plein een groot monument dat is gebouwd voor Miguel de Cervantes, een schrijver. 

7. Templo de Debod

Ook het Templo de Debod is indrukwekkend om te zien. Dit is namelijk een tempel van twee poorten die afstammen uit het oude Egypte. De poorten komen uit Aswan en zijn in de vierde eeuw voor Christus gebouwd. Egypte heeft deze poorten aan Spanje gegeven, omdat Spanje heeft geholpen om de tempel van Abu Simbel te beschermen voor een overstroming. Toch was het vervoeren van deze poorten niet zo’n makkelijk klusje: de poorten werden steen voor steen afgebroken, naar Spanje vervoerd en vervolgens werden de poorten opnieuw steen voor steen opgebouwd.

8. Stadion Real Madrid

Voetballiefhebbers moeten zeker een bezoekje brengen aan het voetbalstadion van Real Madrid: het Estadio Santiago Bernabéu. Zo kun je een wedstrijd meepakken, maar ook een rondleiding wordt hier regelmatig gegeven. Maar ook voor niet-voetballiefhebbers is een bezoek aan dit stadion meer dan waard. Het is namelijk erg indrukwekkend om te zien: zo heeft het stadion wel plek voor meer dan tachtigduizend mensen.

Related posts
Algemeen

Manieren om producten van jouw webshop te verkopen en versturen

Algemeen

Duurzaam wonen en bouwen wordt steeds belangrijker

Algemeen

Geef kunst de aandacht in jouw smarthome

AlgemeenInternet

Online spelletjes spelen? Wat dacht je van voetbalgokken?

Volg ook onze andere tech blog

Geef een antwoord