Internet

Is beleggen de manier om geld te sparen voor jouw zoon of dochter?

Eén van de mooiste ervaringen in het leven is om vader of moeder te worden. Jouw kinderen zien opgroeien is een wonderbaarlijk fenomeen. Je wilt als ouder natuurlijk dat jouw kinderen het altijd zo goed mogelijk hebben. Misschien heb je zelf niet altijd breed gehad en wil je dit wel voor je kinderen, of heb je het wel altijd goed gehad en wil je juist dat jouw kinderen ervaren wat jij altijd hebt kunnen ervaren. Hoe je het ook went of keert, het opvoeden en laten opgroeien van kinderen is kostbaar. Het is daarom noodzakelijk om goed na te denken over geldzaken, het liefst al vanaf dat de kinderen erg jong zijn zodat je op alles voorbereid bent. In dit blogartikel lichten we een aantal manieren toe waarmee je een buffer op kunt bouwen om jouw kinderen niks te hoeven onthouden.

Een vaste inleg is stap 1

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen wanneer je op het punt staat om geld te gaan sparen voor je kinderen is bedenken welk bedrag je hier maandelijks of wekelijks voor aan de kant wilt zetten. Alleen wanneer de inleg van het geld stabiel en consistent is, kun je ervoor zorgen dat het geld groeit. Spreek daarom met jezelf of samen met je partner af welk bedrag jullie hiervoor aan de kant willen zetten. Let hierbij wel op dat dit geld is wat overblijft. Wanneer je geld aan de kant zet wat je eigenlijk niet kunt missen kom je in de knel en dat is niet de bedoeling van het sparen van geld. Wanneer je instelt dat het geld automatisch wordt afgeschreven mis je het ook niet en voelt het net als alle andere vaste lasten die elke maand van je rekening afgetrokken worden.

Beleggen levert meer op dan sparen

Een beleggingsrekening openen is vandaag de dag bij iedere bank mogelijk. Door het openen van deze rekening kun je gaan beleggen in aandelen die jou, hopelijk, een positief rendement opleveren. Bij beleggen heb je de keuze tussen actief beleggen en passief beleggen. Wanneer je actief gaat beleggen is het de bedoeling dat je zelf actief aan het traden bent. Je houdt de koersen in de gaten en maakt inschattingen op basis van deze koers. Jij bent zelf aan zet als het aankomt van het inkopen en verkopen van aandelen. Dit is, in tegenstelling tot passief beleggen, wel een tijdrovende klus.

Passief beleggen is waar voor veel mensen de voorkeur naartoe gaat omdat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Het geld wat je investeert volgt gestaag de koers waardoor het je op de lange termijn geld oplevert. Beleggen is altijd een risico maar tegenwoordig zijn er veel aandelen die al jarenlang een positief rendement draaien. Dit rendement is overigens vaak een stuk hoger dan wanneer je het geld bij de bank op een spaarrekening zet.

Beleg in crypto 

Een andere vorm van beleggen die een stuk nieuwer is maar zeker rendabel blijkt te zijn is het investeren in cryptocurrencies. De digitale munteenheden zijn populairder dan ooit en zijn daardoor ook rendabeler dan ooit. Het beleggen in cryptocurrencies kan net zoals het beleggen in aandelen, op twee verschillende manieren. Bij de actieve vorm van beleggen in crypto ga je actief de markt bespelen. Je koopt bepaalde munten in wanneer ze dalen in prijs en je verkoopt de munten op het moment dat er een piek is.

Naast de actieve vorm kun je met crypto ook kiezen voor het passieve beleggen. Je gaat dan mee met de koers en laat het voor lange termijn staan. De afgelopen jaren zijn de grootste cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum alleen maar meer waard geworden op lange termijn. Ben je nieuwsgierig naar cryptomunten wil je eth kopen? Dan kun je daarvoor op meerdere platformen terecht. Let wel op, wanneer je geld belegt in koersen is er ook altijd een kans dat je geld verliest. Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbaar platform voor het houden, kopen en verkopen van cryptomunten is Anycoindirect aan te raden. 

Related posts
Internet

Op voetbal gokken is veruit het populairst onder sportwedden

Internet

6 voordelen van een webshop van Magento

AlgemeenInternet

Online spelletjes spelen? Wat dacht je van voetbalgokken?

AlgemeenGadgetsGamesInternet

De spy cam: waar verwerk je deze het beste in?

Volg ook onze andere tech blog

Geef een antwoord