Algemeen

Als we niet naar Engeland kunnen, komt Engeland naar jou

thuiswerken

Hoe? Check deze televisieprogramma’s. Ze zijn bijna dagelijks te zien, en bieden je een kijkje in Engelse steden, het platteland en vooral de huizen. Smullen maar.

Een beetje Anglofiel kent ze wel, de Engelse woonprogramma’s, maar er zijn nog altijd veel mensen die daar minder bekend mee zijn. Het zijn aanraders! Je waant je op vakantie (je wilt direct je reistas pakken) als je al dat mooie natuurschoon voorbij ziet komen in programma’s als Escape to the Country. Een populair woonprogramma over mensen die van de grote stad naar het platteland willen verhuizen. Van Londen naar Noord-Schotland of van Sheffield naar een landhuis in de Cotswolds.

Het is voer voor de kijkers en ook nog eens goed voor je topografie want je krijgt duidelijk te zien in welk gebied de zoektocht naar een woning plaatsvindt en er worden regelmatig toeristische uitstapjes naar plaatselijke ondernemers gemaakt die iets bijzonders maken of een prachtig natuurgebied beheren. Als je nog niet weet waar jouw eerstvolgende weekendtrip naartoe zal gaan, dan weet je het nu. Zet de weekendtas maar klaar.

Engeland liefhebbers hebben hun reistas al klaar staan

Dan zijn er natuurlijk Kirsty Allsopp en Phil Spencer die programma’s presenteren als Love it or List it (verkopen of verbouwen), waarbij aan bewoners de vraag wordt gesteld of ze in hun verbouwde huis willen blijven wonen of deze willen verkopen. Kirsty zorgt voor een fikse verbouwing op maat, Phil gaat op zoek naar een nieuwe woning. Wordt een soort wedstrijdje.

De grote verbouwing is een eerder programma van Phil en Kirsty, dat in Nederland nog altijd Engeland liefhebbers aan de buis gekluisterd houdt. Op zoek naar een woning wordt aan de kandidaten meerdere huizen aangeboden.

Blijf lekker thuis en laat je Micmacbags aan de kapstok hangen

De kracht van deze televisieprogramma’s zit vooral in het feit dat je mee mag kijken, en je mening erop los kunt laten. Het is als gluren bij de buren, maar dan netjes. Je kunt je Micmacbags tas aan de kapstok laten hangen, hoeft er de deur niet voor uit om je even te wanen in mooie Engeland en dan ook nog de huizen van binnen te zien. De meeste programma’s worden aan het einde van de dag uitgezonden, en op zondag aan het einde van de dag volgt een hele reeks. Vaak op RTL4 en SBS6. Dit is nogal eens aan verandering onderhevig, dus houdt de programmering in de gaten als je liefhebber bent.

Related posts
Algemeen

Manieren om producten van jouw webshop te verkopen en versturen

Algemeen

Duurzaam wonen en bouwen wordt steeds belangrijker

Algemeen

Geef kunst de aandacht in jouw smarthome

Algemeen

Deze bezienswaardigheden moet je zien wanneer je in Madrid bent

Volg ook onze andere tech blog

Geef een antwoord